Kanał Karp Hobby TV
Nowy produkt
Tłusta i pożywna mieszanka bazująca na mączkach orzechowych, makuchach, grubo mielonych konopiach oraz przyprawach korzennych. Karpie i amury uwielbiają orzechy, dzięki Obsession Mix możemy stworzyć im kulki proteinowe, w których z pewnością zasmakują i będą regularnie odwiedzać zanęcone łowisko.
Brak towaru na magazynie
Ostatnia sztuka !
Data dostępności:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 10 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 10 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 2,00 zł.
Obsession MIX
Tłusta i pożywna mieszanka bazująca na mączkach orzechowych, makuchach, grubo mielonych konopiach oraz przyprawach korzennych. Karpie i amury uwielbiają orzechy, dzięki Obsession Mix możemy stworzyć im kulki proteinowe, w których z pewnością zasmakują i będą regularnie odwiedzać zanęcone mimi łowisko. Do tego mixu najlepsze będą aromaty o słodko-korzennej i owocowej nucie zapachowej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA KULEK PROTEINOWYCH
Faza 1. Przygotowanie płynnych składników
Łączymy wszystkie płynne składniki (jajka, słodzik, aromat, olej, konserwant, barwnik itp.). Stymulatory, wzmacniacze, ekstrakty i inne dodatki w proszku stosowane w małych dawkach możemy również wymieszać z płynnymi składnikami, dzięki temu lepiej połączą się z mieszanką.
Faza 2. Wyrabianie ciasta i formowanie kulek
Stopniowo dosypując mix do jaj wyrabiamy ciasto. Przed ugniataniem ciasta możemy lekko zwilżyć ręce olejem, co zapobiegnie jego klejeniu do rąk. Gdy uzyskamy pożądaną konsystencję ciasta należy zawinąć je w folię i odłożyć w chłodne miejsce na około 15-30 minut. Niektóre składniki mieszanek z opóźnieniem chłoną lub zaczynają wiązać, dlatego też wstępnie na pozór miękkie i zbyt klejące ciasto, może okazać się potem odpowiednio przygotowane. Dobrze jest też mieć w zapasie trochę mix-u i płynnych składników, co pozwoli na wniesienie ewentualnych poprawek, gdy ciasto okaże za miękkie lub twarde. Jeżeli konsystencja ciasta jest już odpowiednia, możemy przystąpić do rolowania kulek.
Faza 3. Gotowanie i suszenie kulek
Czas gotowania kulek zależy od ich średnicy, kulki do 18mm gotujemy od wypłynięcia 1-2 minuty, natomiast większe powyżej 2 minut. Możemy robić kulki na bieżąco tuż przed zasiadką lub po 1-2 dniowym suszeniu zamrozić, ewentualnie zastosować konserwant i suszyć przez 2-3 dni.
18,00 zł
25,00 zł
22,00 zł