Kanał Karp Hobby TV

Promocje

Obniżka! 4 Seasons Zobacz większe

4 Seasons

Nowy produkt

Najbardziej uniwersalna mieszanka na rynku, jej skład opiera się głównie na produktach otrzymywanych z przerobu ziaren kukurydzy takich jak mąka, gluten, zarodnik, mączka CSL i pokruszone ziarna.

Więcej szczegółów

Nie ma punktów za ten produkt, ponieważ już jest na niego promocja.


64,00 zł brutto

-20%

80,00 zł brutto

Więcej informacji

4 Seasons MIX
Najbardziej uniwersalna mieszanka na rynku, jej skład opiera się głównie na produktach otrzymywanych z przerobu ziaren kukurydzy takich jak mąka, gluten, zarodnik, mączka CSL i pokruszone ziarna. 4 Seasons Mix można stosować z każdym rodzajem aromatu, słodkim, owocowym, korzennym czy rybnym. Podobnie jak ziarna kukurydzy, również kulki proteinowe wykonane z tego mixu są szybko akceptowane przez ryby i z powodzeniem można ich używać przez okrągły rok w różnego rodzaju łowiskach.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA KULEK PROTEINOWYCH

Faza 1. Przygotowanie płynnych składników
Łączymy wszystkie płynne składniki (jajka, słodzik, aromat, olej, konserwant, barwnik itp.). Stymulatory, wzmacniacze, ekstrakty i inne dodatki w proszku stosowane w małych dawkach możemy również wymieszać z płynnymi składnikami, dzięki temu lepiej połączą się z mieszanką.

Faza 2. Wyrabianie ciasta i formowanie kulek
Stopniowo dosypując mix do jaj wyrabiamy ciasto. Przed ugniataniem ciasta możemy lekko zwilżyć ręce olejem, co zapobiegnie jego klejeniu do rąk. Gdy uzyskamy pożądaną konsystencję ciasta należy zawinąć je w folię i odłożyć w chłodne miejsce na około 15-30 minut. Niektóre składniki mieszanek z opóźnieniem chłoną lub zaczynają wiązać, dlatego też wstępnie na pozór miękkie i zbyt klejące ciasto, może okazać się potem odpowiednio przygotowane. Dobrze jest też mieć w zapasie trochę mix-u i płynnych składników, co pozwoli na wniesienie ewentualnych poprawek, gdy ciasto okaże za miękkie lub twarde. Jeżeli konsystencja ciasta jest już odpowiednia, możemy przystąpić do rolowania kulek.

Faza 3. Gotowanie i suszenie kulek
Czas gotowania kulek zależy od ich średnicy, kulki do 18mm gotujemy od wypłynięcia 1-2 minuty, natomiast większe powyżej 2 minut. Możemy robić kulki na bieżąco tuż przed zasiadką lub po 1-2 dniowym suszeniu zamrozić, ewentualnie zastosować konserwant i suszyć przez 2-3 dni.

4 innych produktów w tej samej kategorii: