Kanał Karp Hobby TV
Jeden z najlepszych ,,mięsnych" dodatków, posiada delikatny zapach krwi i ciemnoczerwony kolor. Doskonały składnik kulek proteinowych na chłodne pory roku oraz na łowiska gdzie karpie preferują mięsno-rybne mieszanki.
Jasna mączka rybna wytwarzana na bazie świeżych nie konserwowanych ryb, zawiera 65% białka o bardzo wysokiej wartości odżywczej z dużą zawartością aminokwasów egzogennych i strawności 92,8%.
Kompleksowy dodatek przeznaczony do mixów o nutach rybnych, zawiera mączkę łososiową i śledziową, mączkę krewetkową oraz mieszaną mączkę rybną. Posiada pełen zestaw protein, aminokwasów i tłuszczów rybnych.
Najwyższej jakości bardzo drobno zmielona mączka krewetkowa o charakterystycznej nucie zapachowej, jest lżejsza od mączek rybnych i posiada bardzo atrakcyjny dla ryb aromat oraz smak.
Rewelacyjna, wstępnie strawiona mączka rybna, zawiera w 80% rozpuszczalne proteiny o najwyższych walorach odżywczych (strawność białka pepsyny 97%!). W porównaniu ze standardowymi mączkami rybnymi, nie jest produkowana z odpadów tylko z całych świeżych ryb.
Wysokiej klasy specjalna mączka rybna produkowana ze świeżych ryb, których proces obróbki odbywa się w niskich temperaturach. Dzięki temu otrzymuje się zwiększoną wartość odżywczą i bogatszy profil aminokwasowy.
Najwyższej jakości mączka ,,squidowa" otrzymywana z całych kalmarów charakteryzujących się ciemno-brunatnym kolorem, zawiera bogaty zestaw aminokwasów i ponad 80% białka.
Uwielbiana przez karpie mączka skorupiakowa w kolorze pomarańczowy o silnym specyficznym aromacie, jest tłusta (około 15%) i zawiera blisko 60% białka. Bardzo dobry składnik kulek rybnych szczególnie w chłodnych porach roku. Stosując mączkę z kryla należy uważać żeby jej nie przedozować, bo może spowodować pływalność kulek.
Mączka ze skorupiaków jeszcze bardziej zbliżona do naturalnego pożywienia karpi niż mączka z kryla lub krewetkowa. Gruba frakcja i pokruszone pancerze raków wpływają na chrupkość kulek proteinowych.