Kanał Karp Hobby TV

Promocje

Brak promowanych produktów w tym momencie.

LT Fish

Nowy produkt

Maksymalnie rybna mieszanka, która jest ,,unikalnym" połączniem mączek rybnych Robin Red'a i Tasty Blend Red Hot. Kulki proteinowe zrobione z LT Fish Mix będą dla karpi pełnowartościowym pokarmem.

Więcej szczegółów

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 9 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 9 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,80 zł.


25,00 zł brutto

Więcej informacji

LT FISH MIX
Maksymalnie rybna mieszanka, która jest ,,unikalnym" połączniem mączek rybnych Robin Red'a i Tasty Blend Red Hot. Kulki proteinowe zrobione z LT Fish Mix będą dla karpi pełnowartościowym pokarmem, który z powodzeniem może być stosowany zarówno na krótkich zasiadkach, jak również podczas długotrwałego nęcenia w trakcie całego sezonu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA KULEK PROTEINOWYCH

Faza 1. Przygotowanie płynnych składników
Łączymy wszystkie płynne składniki (jajka, słodzik, aromat, olej, konserwant, barwnik itp.). Stymulatory, wzmacniacze, ekstrakty i inne dodatki w proszku stosowane w małych dawkach możemy również wymieszać z płynnymi składnikami, dzięki temu lepiej połączą się z mieszanką.

Faza 2. Wyrabianie ciasta i formowanie kulek
Stopniowo dosypując mix do jaj wyrabiamy ciasto. Przed ugniataniem ciasta możemy lekko zwilżyć ręce olejem, co zapobiegnie jego klejeniu do rąk. Gdy uzyskamy pożądaną konsystencję ciasta należy zawinąć je w folię i odłożyć w chłodne miejsce na około 15-30 minut. Niektóre składniki mieszanek z opóźnieniem chłoną lub zaczynają wiązać, dlatego też wstępnie na pozór miękkie i zbyt klejące ciasto, może okazać się potem odpowiednio przygotowane. Dobrze jest też mieć w zapasie trochę mix-u i płynnych składników, co pozwoli na wniesienie ewentualnych poprawek, gdy ciasto okaże za miękkie lub twarde. Jeżeli konsystencja ciasta jest już odpowiednia, możemy przystąpić do rolowania kulek.

Faza 3. Gotowanie i suszenie kulek
Czas gotowania kulek zależy od ich średnicy, kulki do 18mm gotujemy od wypłynięcia 1-2 minuty, natomiast większe powyżej 2 minut. Możemy robić kulki na bieżąco tuż przed zasiadką lub po 1-2 dniowym suszeniu zamrozić, ewentualnie zastosować konserwant i suszyć przez 2-3 dni.

4 innych produktów w tej samej kategorii: